Nieuw! producten van Par-ky

Par-ky is meerlaags parket dat de warmte en het unieke design van echt hout combineert met de voordelen van laminaat. Zo is Par-ky even gemakkelijk in installatie en onderhoud als een laminaatvloer. Toch is er een groot verschil: de toplaag van Par-ky is echt hout, geen imitatieprint zoals bij laminaat. Wat u ziet en voelt is natuurlijk hout.

Naast de keuze uit 21 kleuren zijn er ook de verschillende formaten en stijlen zoals patroonvloeren, strakke of rustieke vloeren in eik en voor de durvers zijn er de karaktervolle vloeren met exotische houtsoorten. Door die uitgebreide keuze past Par-ky bij elk interieur, gaande van een landelijke woning tot een moderne bel-etage.

Waarom kiezen voor Par-ky

 • Een duurzame keuze
  Par-ky heeft een hart voor hout. Daarom zijn we zuinig met deze kostbare, natuurlijke grondstof en gebruiken we dit materiaal optimaal door er fijne plakjes van te snijden in plaats van dikke, massieve planken waarbij het hout grotendeels onderbenut wordt.

  Al ons hout halen wij bovendien uit duurzaam beheerde bossen. Bijna één derde van de energie die we nodig hebben voor de productie van onze vloeren, halen we uit zonnepanelen.
  We plaatsten ook 2 windmolens die ons extra duurzame energie opleveren. Verder beperken we ook ons afval door zaagsel en schilfers op te vangen en die als verwarmingsbrandstof te gebruiken in de koudere maanden.
  Minder afval, minder brandstof, minder uitstoot.

  En er is nog meer groen nieuws: we streven ernaar tegen 2020 volledig CO2-neutraal te kunnen produceren!

 • Eenvoudige plaatsing
  Zonder laminaat in huis te halen, geniet je met Par-ky wel van alle praktische voordelen van laminaat.
  Onze vloeren zijn namelijk voorzien van het handige Uniclic®- en Unifit X® systeem voor een snelle en eenvoudige plaatsing.

 • Hygiënisch
  De V-groefjes zijn dankzij het Aqua Sealing Complete systeem ingekleurd en afgelakt en daardoor beschermd tegen vocht.

  De V-groef is ook voorzien van een “Ultrafresh” antibacteriële bescherming. Die zorgt ervoor dat bacteriën er zich niet in gaan nestelen. Zo blijft uw vloer niet alleen netjes maar ook hygiënisch.

 • Sterker dan massief parket
  Par-ky is buitengewoon bestand tegen indrukken. Het geheim schuilt in zijn goed doordachte opbouw. Par-ky bestaat namelijk uit een ultrasterke hoge-densiteitplaat (High Density Fibreboard, kortweg HDF), waarop de houten toplaag geperst wordt met het DSI-systeem (Double Sided Impregnation).

  Tijdens het persprocédé wordt de lijm onderaan de plank zo ver mogelijk in het hout geperst tot het verzadigd is. Daarna wordt de toplaag afgewerkt met maar liefst 8 dikke vernislagen, die ook geabsorbeerd worden door het hout en zo in aanraking komen met de lijm. Op die manier is het hout volledig verzadigd en wordt het tijdens het uitharden extra sterk.

  Dankzij deze opbouw zijn onze vloeren uitzonderlijk goed bestand tegen indrukken en sterker en stabieler dan massief parket.

 • Echt hout
  Elke Par-ky plank is afgewerkt met een toplaag in echt hout. Daardoor krijgt u een vloer die er uitziet als een massieve vloer, maar dan wel aan betaalbare prijzen.
  Doordat wij gebruik maken van écht hout, vind je dus bij Par-ky, net als in de natuur, geen 2 identieke planken. Bovendien voelt het hout ook aangenaam warm aan.

Verder kun je Par-ky vloeren perfect combineren met vloerverwarming, en garanderen Par-ky vloeren een gezonde luchtkwaliteit door enkel waterbeitsen, lijmen zonder VOS (Vluchtige Organische Stoffen) en lak met een minimum aan schadelijke solventen te gebruiken.

Bekijk dus zeker snel onze nieuwe producten van Par-ky in onze webshop!

No Comments Yet.

Leave a comment